Srpski
+381 (11) 422-15-80 / BeogradBesplatna inženjerska konsultacija

Industrijski objekti

Prilikom projektovanja, izgradnje i renoviranja industrijskih prostrojenja, za proizvodne procese sa visokim izlaznim nivoom buke, veliku pažnju treba posvetiti pitanjima zvučne i vibro izolacije, uz stvaranje potrebnog vibro-akustičkog komfora za zaposlene čija su radna mesta u zoni visokog nivoa buke i vibracija.

Dozvoljeni nivoi buke u proizvodnji su regulisani važećim sanitarnim normama. U cilju povezivanja predloženih mera za smanjenje buke i konačnog akustičkog rezultata konsultuje se stručnjak – inženjer akustike. Ovaj stručnjak osmišljava kompletnu zaštitu od buke na osnovu poznatih zvučnoizolacionih i akustičkih svojstava posebnih konstrukcija i materijala, i posebnih mera.

Ključni brojevi

80 dBA

Maksimalna dozvoljena količina vibracija na radnom mestu

100 dBA

maksimalna moguća buka u proizvodnim radionicama

137 dBs

maksimalno dozvoljeni nivo zvuka

80 dB

maksimalno dozvoljene vibracije na radnim mestima

Pitanja zvučne i vibro izolacije u industrijskim prostorijama:

  • Zvučna izolacija prostorija (radionice „tihih“ procesa, pomoćne i administrativne prostorije) u blizini proizvodnih postrojenja sa visokim nivoom buke. U tu svrhu između ovih prostorija sa visokim nivoom buke treba obezbediti vibro izolaciju podova, zvučnu izolaciju zidova i pregrada, zvučnu izolaciju plafona i podova.
  • Lokalna zvučna i vibro izolacija proizvodne opreme: obezbeđenje vibroizolacije za temelje i podloge agregata, izrada prekrivača i ograda za zaštitu od buke. Ovaj metod smanjenja buke iz opreme je najefikasniji u pogledu zvučne izolacije; međutim, to nije uvek moguće zbog tehnoloških proizvodnih procesa koji ograničavaju stvaranje hermetičkih zvučnoizolacionih struktura.
  • Smanjenje buke u proizvodnim pogonima korišćenjem metoda zaštite i apsorpcije zvuka. Ova metoda zvučne izolacije u proizvodnim pogonima je ograničena na efikasnost od 10 dB, ali je najpogodnija u pogledu usklađenosti sa zahtevima tehnologije proizvodnje.
Kontaktirajte nas

Preporuke kompanije Decoustic

Predlog rešenja

Potrebno rešenje za

Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte naše stručnjake

Molimo kontaktirajte nas ili nekog od naših regionalnih partnera u nastavku. Možete nam pisati i na e-mail sales@decoustic.org

Prodajna mesta
Ako imate bilo kakvih poteškoća sa ugradnjom naših zvučno izolacionih konstrukcija, možete koristiti naše sertifikovane građevinske ekipe ili našu uslugu "Supervision" (ova usluga nije dostupna u svim regionima, proverite dostupnost regionalnih usluga)

Preuzimanje