Srpski
+381 (11) 422-15-80 / BeogradBesplatna inženjerska konsultacija

Studija za audio snimanja, slušaonice, kućni bioskopi

Ljudi koji hoće da organizuju sopstveni studio obično počinju sa pretragom na internetu koristeći fraze "zvučna izolacija za studio za snimanje". U izvesnom smislu, naravno, oni su u pravu. Studio treba zaštititi od spoljne buke; a takođe i komšije treba zaštititi od onoga što se dešava unutar studija. Međutim, ovo nije sve. Za studija za snimanje, kućne bioskope i sobe za slušanje. Obezbeđivanje ispravne organizacije pravog akustičnog okruženja je izuzetno bitno. U projektovanju i izgradnji objekata ovog tipa potrebno je rešiti ne samo pitanja zvučne i vibro izolacije, već i obezbediti optimalno unutrašnje zvučno okruženje.

Prilikom projektovanja, svaki kupac lično određuje specifične zahteve za akustičke parametre ili se oslanja na industrijske standarde (OST) ili međunarodne standarde (na primer, Dolby zahtevi za kućne bioskope).

Nije lak zadatak adekvatno zvučno izolovati studio za snimanje , jer ne postoji univerzalni materijal za zvučnu izolaciju koji se nalazi u prirodi. Svaki studio za snimanje sa odgovarajućom zvučnom izolacijom, kreiran je kao stručno dizajnirana struktura koja uključuje set projektovanih tehnoloških materijala. Po pravilu, za svaku prostoriju koja zahteva zvučnu izolaciju, metod integrisane zvučne izolacije će se postići primenom sistema "pod-zid-plafon".

Ključni brojevi

mora osigurativiše od20 dBA

pozadinske buke

60-70dB

potrebna zvučna izolacija ogradnih konstrukcija

0.2-0.4sek

preporučeno vreme reverberacije

Problemi sa zvučnim vibracijama i akustikom u studijima za snimanje, slušaonicama i kućnim bioskopima:

  • Unutrašnja zvučna izolacija jednih od drugih tonskih i kontrolnih prostorija, prostorija za slušanje muzike, kućnih bioskopa, kao i od spoljašnjih izvora buke (vibro izolacije podova, izolacije zidova i pregrada, zvučne izolacije plafona i podova)
  • Zvučna i vibro izolacija inženjerske opreme: smanjenje buke iz sistema ventilacije i klimatizacije, buke rashladne opreme, kao i drugih susednih tehničkih prostorija (vibro izolacije rashladnih mašina, izolacije buke čilera, servera i dr.)
  • Stvaranje željenog akustičnog okruženja u studijima, kućnim bioskopima i slušaonicama. Svaki tip prostorija (tonska soba, kontrolna soba, prostorija za slušanje i kućni bioskop) ima svoje optimalne akustičke karakteristike, sa svojim tolerancijama. Preporučene vrednosti glavnog akustičkog parametra - vremena reverberacije takođe zavise od zapremine prostorije. Navedene akustičke karakteristike postižu se nanošenjem na zidove i plafone prostorija, potrebnog broja završnih materijala koji apsorbuju zvuk.
Kontaktirajte nas

Preporuke kompanije Decoustic

Predlog rešenja

Potrebno rešenje za

Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte naše stručnjake

Molimo kontaktirajte nas ili nekog od naših regionalnih partnera u nastavku. Možete nam pisati i na e-mail sales@decoustic.org

Prodajna mesta
Ako imate bilo kakvih poteškoća sa ugradnjom naših zvučno izolacionih konstrukcija, možete koristiti naše sertifikovane građevinske ekipe ili našu uslugu "Supervision" (ova usluga nije dostupna u svim regionima, proverite dostupnost regionalnih usluga)

Preuzimanje