Srpski
+381 (11) 422-15-80 / BeogradBesplatna inženjerska konsultacija

TV, Radio i bioskopska studija

Prilikom projektovanja, izgradnje i renoviranja radio-difuznih i TV studija, veliku pažnju treba posvetiti pitanju zvučne i vibro izolacije, kao i stvaranju prijatnog akustičnog ambijenta u samim prostorijama.

Prilikom projektovanja, svaki kupac samostalno određuje sopstvene zahteve ili se oslanja na industrijske standarde (OST) i međunarodne standarde. Po pravilu, za prostorije sa povećanim zahtevima za zvučnom izolacijom, metod integrisane zvučne izolacije na svim površinama uspešno će se primenjivati po sistemu "pod-zid-plafon".

Ključni brojevi

mora da se obezbediviše od20 dBA

pozadinske buke

60-70dB

je potrebna zvučna izolacija ogradnih konstrukcija

0.2-0.4sek

je preporučeno vreme reverberacije

Problemi sa zvučnim vibracijama i akustikom u studijima za radio i televizijsko snimanje:

  • Zvučna i vibro izolacija prostorija radio-difuznih studija i studija za televizijsko snimanje od unutrašnjih izvora buke, kao i od spoljašnjih izvora buke (vibracione izolacije podova, zvučna izolacija zidova i pregrada, zvučna izolacija plafona i podova).
  • Zvučna i vibro izolacija korisničkih sistema: smanjenje buke iz sistema ventilacije i klimatizacije, kao i susednih servisnih prostorija (vibro izolacije frižidera, izolacije buke čilera, servera itd.).
  • Stvaranje potrebnog akustičnog okruženja u studijima i filmskim setovima. Za svaki tip sobe (tonska soba, kontrolna soba ili filmski set) postoje sopstvene optimalne akustičke karakteristike, sa sopstvenim tolerancijama. Preporučene vrednosti glavnog akustičkog parametra - vremena reverberacije - takođe zavise od zapremine prostorije. Navedene akustičke karakteristike postižu se nanošenjem potrebne količine završnih materijala koji apsorbuju zvuk na zidove i plafone prostorija.
Kontaktirajte nas

Preporuke kompanije Decoustic

Predlog rešenja

Potrebno rešenje za

Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte naše stručnjake

Molimo kontaktirajte nas ili nekog od naših regionalnih partnera u nastavku. Možete nam pisati i na e-mail sales@decoustic.org

Prodajna mesta
Ako imate bilo kakvih poteškoća sa ugradnjom naših zvučno izolacionih konstrukcija, možete koristiti naše sertifikovane građevinske ekipe ili našu uslugu "Supervision" (ova usluga nije dostupna u svim regionima, proverite dostupnost regionalnih usluga)

Preuzimanje