Srpski
+381 (11) 422-15-80 / BeogradBesplatna inženjerska konsultacija

Koncertne dvorane i Pozorišta

Prilikom projektovanja, izgradnje i renoviranja kulturnih i zabavnih objekata, koji uključuju pozorišta ili koncertne sale, veliku pažnju treba posvetiti pitanjima zvučne i vibro izolacije, kao i stvaranju prijatnog akustičnog ambijenta za takve prostore.

Ključni brojevi

30 dBA

maksimalni dozvoljeni nivo zvuka koji može da prodre u salu.

manje od1 sek

preporučeno vreme reverberacije za salu opremljenu sistemom za pojačavanje zvuka

preko2 sek

preporučeno vreme reverberacije za salu sa prirodnom akustikom

Problemi sa zvučnim vibracijama i akustikom u pozorištima i koncertnim salama:

  • Zvučna izolacija između sale i ostalih prostorija. Zvučna izolacija prostorija za probe i učionica (zvučna i vibro izolacija podova, zidova i pregrada, zvučna izolacija plafona i podova).
  • Zvučna i vibo izolacija komunalnih sistema: smanjenje buke iz sistema ventilacije i klimatizacije (vibro izolacije frižidera, izolacije od buke čilera i sl.), buke od groma i tehničke opreme za binu. U ovom slučaju, objekti zaštite su sala za publiku, kao i susedne uslužne prostorije: svlačionice i administrativne prostorije pozorišne ili koncertne sale.
  • Potreban akustički komfor u okruženju sale za publiku. Dobar zvuk u pozorišnoj ili koncertnoj sali jedna je od glavnih funkcionalnih komponenti ovih objekata. Zbog toga se pitanju akustike uvek posvećuje posebna pažnja, po pravilu, u projektovanju, izgradnji i renoviranju, i ovim pitanjem se bavi specijalista – inženjer akustike.
Kontaktirajte nas

Preporuke kompanije Decoustic

Predlog rešenja

Potrebno rešenje za

Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte naše stručnjake

Molimo kontaktirajte nas ili nekog od naših regionalnih partnera u nastavku. Možete nam pisati i na e-mail sales@decoustic.org

Prodajna mesta
Ako imate bilo kakvih poteškoća sa ugradnjom naših zvučno izolacionih konstrukcija, možete koristiti naše sertifikovane građevinske ekipe ili našu uslugu "Supervision" (ova usluga nije dostupna u svim regionima, proverite dostupnost regionalnih usluga)

Preuzimanje