Srpski
+381 (11) 422-15-80 / BeogradBesplatna inženjerska konsultacija

Hoteli

U projektovanju, izgradnji i renoviranju hotelskih objekata preporučuje se da se posveti posebna pažnja akustičnom komforu.

Prema statistikama vodećih svetskih hotelskih operatera gosti hotela se uglavnom najčešće žale na buku, koja se u proseku nalazi u 25% svih negativnih kritika. Ovaj faktor značajno utiče na rejting hotela u poređenju sa drugim konkurentima na veb lokacijama za poređenje. Kao rezultat toga, dobra zvučna izolacija i akustična završna obrada u hotelskim objektima mogu imati direktan uticaj na sprečavanje negativnih povratnih informacija i osiguravaju dobro javno mnjenje. Na primer, vodeći hotelski operateri kao što su ACCOR i HILTON već decenijama koriste svoje akustičke standarde koji regulišu građevinsku i arhitektonsku akustiku.

Ključni brojevi

25 %

pritužbi gostiju hotela se odnosi na neželjenu ili prekomernu buku iz objekata ili drugih prostorija

52 dB

Minimalna zvučna izolacija između dve hotelske sobe

30 dBA

Prosečna granica izloženosti buci u spavaćoj sobi hotela sa 3 zvezdice noću

90 dBA

je prosečan maksimalni nivo buke tehničkih prostorija, prostorija za zabavu (restoran, konferencijska sala), koji hotelski objekti mogu da dostignu.

Problemi sa zvučnom izolacijom i akustikom u hotelima:

  • Zaštita od izvora spoljne buke i vibracija (rešeno izolacijom temelja hotela, i proračunom zahteva hotela za zvučno izolaciono zastakljivanje)
  • Zvučna izolacija između susednih hotelskih objekata (restoran, fitnes centar, kancelarija, itd.)
  • Smanjenje buke od rada hotelskih korisničkih sistema (ventilacija, klimatizacija, pumpe za sisteme za prečišćavanje i grejanje, oprema za liftove itd.). Kao i izolacija od vibracija elemenata korisničkih sistema, zvučna izolacija i akustična završna obrada tehničkih prostorija, zaštita od buke od spoljašnjih korisničkih instalacija.
  • Akustična rešenja za javne prostore (predvorja, konferencijske sale, rekreacione zone)
Kontaktirajte nas

Interaktivna karta rešenja

Preporuke kompanije Decoustic

Predlog rešenja

Potrebno rešenje

Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte naše stručnjake

Molimo kontaktirajte nas ili nekog od naših regionalnih partnera u nastavku. Možete nam pisati i na e-mail sales@decoustic.org

Prodajna mesta
Ako imate bilo kakvih poteškoća sa ugradnjom naših zvučno izolacionih konstrukcija, možete koristiti naše sertifikovane građevinske ekipe ili našu uslugu "Supervision" (ova usluga nije dostupna u svim regionima, proverite dostupnost regionalnih usluga)

Preuzimanje