Srpski
+381 (11) 425-10-59 / BeogradBesplatna inženjerska konsultacija

Inovativni zvučno izolacioni premaz za nivelisanje


Ultrakustik Floor Plast je peletizovani polimerizujući materijal napravljen od ekspandiranog polistirena koji deluje kao elastični zvučno izolacioni sloj u podnim konstrukcijama tipa „plutajući“.

Nivoi neravnina podova

Peletirana smeša eliminiše lokalna prelivanja, pukotine i šupljine na površini poda, pokriva sitne čestice građevinskog otpada, kao i izbočine i neravnine armature.

Inženjerske korisničke linije mogu biti locirane unutar Ultrakustik podnog plastičnog sloja

Ultrakustik Floor Plast se može koristiti u prostorijama sa velikim brojem inženjerskih korisničkih vodova.

Unutar sloja Ultrakustik Floor Plast mogu se postaviti električne instalacije, cevi sistema grejanja, vodovi za dovod vode i drugi korisnički sistemi.

Brza montaža bez prethodnog nivelisanja poda

Peletizirana mešavina Ultrakustik Floor Plast može se lako, brzo i ravnomerno naneti na podnu površinu uz upotrebu konvencionalne gleterice.

Materijalu nije potrebno prethodno sečenje i isključuje otpad i odsecanje

Svojstva upotrebe materijala, gotovih zvučnoizolacionih struktura i primera implementiranih projekata mogu se pronaći na tabu "Upotreba"
Idite na taster

Svojstva

Ultrakustik Floor Plast ima ulogu elastičnog sloja, koji apsorbuje zvuk u dizajnu zvučne izolacije "plutajućeg poda". Pre nanošenja Ultrakustik Floor Plasta zvučno izolacione mase za ravnanje, uverite se da lokalne neravnine poda i veličina građevinskog otpada ne prelaze 10 mm (0,4 in). Pre ugradnje košuljice potrebno je sačekati potpunu polimerizaciju mešavine debljine 20 mm (0,8 in) 48 sati na temperaturi ne nižoj od 15°C (5°F). ravnajuća košuljica debljine najmanje 60 mm (2,4 in) se polaže direktno na Ultrakustik Floor Plast coating i obavezno mora biti ojačana metalnim konstrukcijama radi povećane mehaničke čvrstoće.

 

Iformacije o održavanju

Sastav i opis Ultrakustik Floor Plasta

Ultrakustik Floor Plast zvučno izolacioni ravnajući premaz je gotova mešavina elastičnog materijala za izolaciju vibracija.

Napravljen je od peleta od polistirena, indijske gume i akrilnog veziva razvijenog po inovativnoj formuli.

  • Ultrakustik Floor Plast nije matrica za razvoj bakterija, buđi i drugih štetnih mikroorganizama, koja obezbeđuje sigurnost i izdržljivost
  • Ultrakustik Floor Plast praktično ne apsorbuje vlagu i ne zahteva nikakvu dodatnu hidroizolaciju

Skladištenje i transport

Ultrakustik Floor Plast se može transportovati bilo kojim prevoznim sredstvom. Dozvoljen je transport na temperaturama ispod nule, pod uslovom da ne postoje više od tri ciklusa zamrzavanja-odmrzavanja.

Pakovanje peletirane smeše Ultrakustik Floor Plast skladištiti u toplim, suvim zatvorenim prostorijama u zapakovanom obliku.

Kada se čuvaju, kutije Ultrakustik Floor Plast treba postaviti na drvene palete, daske ili druge materijale, kako bi se izbeglo opuštanje.

Svojstva upotrebe materijala

Ultrakustik Floor Plast zvučno izolacioni ravnajući premaz je gotova peletizovana mešavina elastičnog materijala za izolaciju vibracija, koji nakon nanošenja na podnu površinu obavlja funkciju zvučne izolacije ispod ravnajuće košuljice u konstrukcijama „plutajućeg poda“.

Pre ugradnje premaza standardne debljine od 20 mm (0,8 in), sav otpad sa veličinom frakcije većom od 10 mm (0,4 in) treba da se ukloni sa površine poda.

Da bi se povećala adhezija, površine zidova i stubova, pre nanošenja premaza treba prethodno premazati SHUMOPLAST-GRUNT sastavom.

Premaz debljine 15-30 mm (0,6 – 1,1 in) se nanosi direktno na pod ručno ili mehanički.

Materijal se kompaktira do potrebne debljine pomoću poliuretanske gleterice. Vreme potpune polimerizacije za sloj debljine 20 mm (0,8 in) je 48 sati na temperaturi ne nižoj od 15°C (5°F).

Vodiči za instalaciju, video instrukcije, sertifikati, protokoli akustičnog merenja i drugi materijali za preuzimanje mogu se naći na kartici "Podrška"
Idite na taster

Fizička svojstva

Zapremina pakovanja:
0.2 m3 (7 ft3)
Težina vreće:
13.5 kg (30 lbs)
Debljina standardnog premaza:
20 mm (0.8 in)
Površinska gustina premaza od 20 mm (0,8 in):
67.5 kg/m2 (13.8 lb/ft3)

Fizičke i tehničke osobine

Toplotna provodljivost:
ne iznad 0,050 V/m°S
Sorpciona vlažnost:
ne iznad 3,6%
Zasićenost vodom pri delimičnom uranjanju:
0.575 kg/m2 (0.118 lb/ft3)
Kompresibilnost pri opterećenju od 2000 Pa:
ne iznad 3%
Dinamički modul elastičnosti za premaz debljine 20 mm (0,8 in) pod opterećenjem sloja od 2000 n/m2 (0,29 lb/in3):
ne iznad 0,2

Dodatna izolacija od udarne buke: 31 dB

Smanjenje nivoa udarne buke pomoću plivajuće košuljice sa 100-120 kg/m2 (20,4 – 24,5 lb/ft3) površine, postavljene na sloj Ultakustik Floor Plast debljine 10-20 (0,4 – 0,8 in).

Dodatna vazdušna zvučna izolacija: 9 dB

Preuzimanje

Svojstva upotrebe materijala, gotovih zvučnoizolacionih struktura i primera implementiranih projekata mogu se pronaći na tabu "Upotreba"
Idite na taster

Niste pronašli ono što ste tražili? Postavite nam pitanje!

Česta pitanja

Isidora 16 December 2022
Koja je razlika između zvučno izolacionih podnih konstrukcija napravljenih od Ultrakustik Floor Plast i onih napravljenih od konvencionalne penaste plastike?
Odgovor stručnjaka

Pre svega, postoji različita krutost gotove podne strukture - konvencionalna penasta plastika je tvrđa od Ultrakustik Floor Plasta. U ovom slučaju, dodatna krutost negativno utiče na normalizovan indeks udarne buke.

Postavite svoje pitanje

Ako na ovoj stranici niste mogli da pronađete odgovor na svoje pitanje, ne brinite. Pitajte nas i mi ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Na pitanja obično odgovaramo tokom radnog dana. Takođe možete ostaviti recenziju o materijalu. Vaše mišljenje nam je veoma važno!

Ocena

Pitanja/recenzije posetilaca sajta

Molim obratite pažnju! Da bi se izbeglo slanje neželjene pošte na stranicu, pitanja se unapred moderiraju pre objavljivanja. Stoga se poslato pitanje ne pojavljuje odmah na stranici.
Marko 16 December 2022
Šta učiniti ako su inženjerski vodovi veći od 20 mm (0,8 in)?
Odgovor stručnjaka

Inženjerske korisničke vodove treba prekriti masom debljine 10 mm (0,4 in).

Nemanja Aleksić 16 December 2022
Koja je maksimalna debljina Ultrakustik Floor Plast premaza?
Odgovor stručnjaka

Maksimalna debljina Ultrakustik Floor Plast premaza je 50 mm (2 in).

Jovanović Željko 16 December 2022
Da li je moguće ravnati podove Ultrakustik Floor Plast premazom?
Odgovor stručnjaka

Ultrakustik Floor Plast može izravnati lokalne neravnine poda koje ne prelaze 10 mm (0,4 in).